Ook in België is huidkanker de meestvoorkomende kankersoort. 1 op de 5 mensen zal voor de leeftijd van 75 met huidkanker worden ? geconfronteerd. Wat te doen tegen deze huidkankerpandemie? Stichting tegen Kanker roept op tot een nationaal actieplan in België. 

Hoe de huidkankerpandemie te keren?

In 2019 waren er 45.733 nieuwe gevallen van huidkanker in België. Ongeveer 40% van alle kankers die vandaag ontdekt worden, zijn een type van huidkanker. Het is de enige kanker die de afgelopen twee decennia fors is toegenomen. Bovendien wordt er de komende tien jaar een verdere toename verwacht. Het is dus hoog tijd om paraat te staan en deze huidkankerpandemie te keren. Een groot deel van de huidkankers is immers te voorkomen door bescherming tegen uv-stralen van de zon (en zonnebank).

Whitepaper Stichting tegen Kanker

Stichting tegen Kanker maakte een whitepaper over de situatie in België met aanbevelingen voor de toekomst en roept de overheid op om de schouders te zetten onder een nationaal actieplan dat preventie, opsporing en behandeling omvat om voorbereid te zijn op deze toenemende cijfers.